NSZZ FSG

Niezależny Samorządny Związek Zawodowy Funkcjonariuszy Straży Granicznej
Teraz jest 05 wrz 2010 04:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Cenzura na forum ..powrót do PRL-u?!
PostNapisane: 29 lip 2010 13:47 

Zdjęcia: 0
:lol: :lol: :lol: dobre!

Zobacz profil  Album osobisty

PostNapisane: 29 lip 2010 20:18 

Zdjęcia: 4
Taki zacny temat a tak go zaśmiecono :(

Choć i pozytywny aspekt można w tym wszystkim wychwycić gdyż jak szanowni czytelnicy zapewne zauważą nasi f-sze wykazali się tutaj licznymi pozasłużbowymi zdolnościami m.in.:

..wnikliwą analizą błędów językowych
..zdolnościami psychoanalitycznymi
..resocjalizacją przez duże R
..umiłowaniem historii naszego ciemiężonego narodu
..znajomością polskiej kinomatografii z okresu jej twórczego rozkwitu
..wysoką tolerancją na tzw. kulturę masową

Widać, że moje starania jednak przynoszą wymierne efekty :mrgreen:

PostNapisane: 29 lip 2010 21:58 

dodaj jeszcze 100% zgodność wypowiadających się w temacie:) to dopiero sukces i pierwszy chyba przypadek na tym forum. Moje gratulacje ;)

PostNapisane: 30 lip 2010 09:43 

Zdjęcia: 130
flight175 napisał(a):
planetax napisał(a):
Od jakiegoś czasu nasi przewspaniali związkowcy zawzięcie (jak nie sami to za pomocą admina) kasują wszelkie posty które nie są im wygodne.
O jakich konkretnie postach piszesz? Które zniknęły?

A żeby dopełnił się ten wątek prawdą, to cały czas czekam na odpowiedź do zadanego pytanie j.w, planetax .

StrażdDlaZwierząt http://www.strazdlazwierzat.com.pl/

PostNapisane: 30 lip 2010 10:24 

Posty w ramach furii jednego z I-szych sekretarzy zniknęły. Ale po mojej kontr-furii po jakimś czasie cudownie się pojawiły, w wątku kompletnie nie powiązanym z tematem w którym były zamieszczone co kompletnie mija się z ich misją przekazu merytorycznego określonych treści.

To się ładnie nazywa manipulacja informacją tudzież dezinformacją. Techniki te były wykorzystywane przez reżim PRL-u w celach propagandowych.

Mam nadzieję że jest to wystarczająco wyczerpująca odpowiedź???

Pozdrawiam:)

PostNapisane: 30 lip 2010 12:18 

to ile ty masz lat służby że ty takie techniki pamiętasz:) ??? może pora do cywila ;) ??? a możesz wskazać które to takie ważne posty zniknęły i znów się pojawiły???

PostNapisane: 30 lip 2010 12:20 
Site Admin

Zdjęcia: 1
gchodacki napisał(a):
Powyższy wywód dotyczy chyba postów, które zostały przeniesione tutaj: viewtopic.php?f=6&t=1948&p=32433#p32433.

Ja niestety takich technik nie znam - nie potrafię przywrócić usuniętego postu (musiałbym robić za każdym razem zrzut 100-megowej bazy). Na samym początku tego tematu pisałem że posty zostały "przesunięte" są tam do tej pory i każdy może ocenić ich wartość. I to tyle na głupi temat, który już się ciągnie drugą stronę (ku uciesze autora). Jestem w stanie zrozumieć, że są ludzie których nikt nie przekona, że białe jest białe a czarne czarne.

PostNapisane: 30 lip 2010 23:00 

Proponuję zamknąć temat a posty Naszego Trolla przenosić do jego wątku - mam dość buraków którzy pod pozorem wolności słowa leczą swe kompleksy.
BASTA!!!!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 31 lip 2010 13:37 

waldisg napisał(a):
Proponuję zamknąć temat a posty Naszego Trolla przenosić do jego wątku - mam dość buraków którzy pod pozorem wolności słowa leczą swe kompleksy.
BASTA!!!!!!!!!!!!!!!!

Proszę najpierw przeczytać definicję Trollingu ..a później spojrzeć w lustro. Już na tym forum był tu jeden taki co to wszędzie trolle widział.

I to są związkowcy, którzy mają nam pomagać. Z przykrością przyznam, że nie będę się do poziomu kolegi zniżał. Kultura tudzież poszanowanie innych użytkowników tego forum mi na to nie pozwala.

Żebyście wy tacy skuteczni w działaniu byli.........

PostNapisane: 31 lip 2010 18:22 

dodaj jeszcze:... i na kurs oficerski przepchnęli ;)

PostNapisane: 31 lip 2010 21:25 

DD napisał(a):
dodaj jeszcze:... i na kurs oficerski przepchnęli ;)

..oni łaski z tego, że mają o nas walczyć nikomu nie robią. Za to w tej chwili biorą co miesiąc wypłatę.

Po drugie poziom rynsztoka prezentowny tutaj przez jednego z I sekretarzy tej organizacji świadczy tylko o tym, że przy kompletnym braku merytorycznych argumentów ukazuje się ich prawdziwa natura ..czyli chamstwo, wulgarność i brak poszanowania drugiego człowieka tudzież prezentowanych przez niego odmiennych od jego własnych poglądów.

A kultury to ja nikogo nie mam zamiaru uczyć ..albo się ją ma ..albo (patrz wyżej) :( :( :(

Od siebie dodam, że jednak wierzę w "kulturę" oraz poszanowanie opinii innych. Często się tu spieram poruszając niewygodne tematy ale robię to w formie merytorycznej ..a nie prymitywnych, chamskich wyzwisk, które na tym forum zaprezentował jeden z przedstawicieli władz związku. Ale może i dobrze że tak się stało bo właśnie pokazano publicznie w jaki sposób władze związku postrzegają pozostałych członków tej zacnej organizacji i jak traktowane jest zdanie szeregowego członka tej organizacji.

Nie tędy droga Panowie związkowcy :evil: :evil: :evil:

PostNapisane: 02 sie 2010 23:19 

Ty i MERYTORYKA!!!!! :lol: :lol: :lol: chyba Ci się z metryką pomyliło, prosty kuwetowy......

PostNapisane: 03 sie 2010 07:59 

Zdjęcia: 7
Poziom dyskusji merytorycznej planetaxa istnieje w takim samym niebycie słowotwórczym jak "merytoryka" :wink:

PostNapisane: 03 sie 2010 08:58 

waldisg napisał(a):
Ty i MERYTORYKA!!!!! :lol: :lol: :lol: chyba Ci się z metryką pomyliło, prosty kuwetowy......

BiPi napisał(a):
Poziom dyskusji merytorycznej planetaxa istnieje w takim samym niebycie słowotwórczym jak "merytoryka" :wink:

Toć napisałem, że 99% osób czytających to forum potrafi tą merytorykę właściwie zinterpretować ..pozostaje kwestia tego nieszczęsnego 1%. Jednak tego typu negatywny odchył jeszcze mieści się w granicach błędu statystycznego więc póki co tragedii nie ma.

Czasami podziwiam merytorykę drugiej strony jak np. w przypadku włączenia ulotki wyborczej do TAO podpierając się przepisami w które nawet chyba sam piszący nie wierzy. A prawo niestety jest bezlitosne na bumelanctwo i propagandowy populizm.

Ciekawi mnie bardzo czy zarząd związku rekomendując naszym f-szom dołączenie tejże ulotki wyborczej do TAO coś takiego sam uczynił???

PostNapisane: 03 sie 2010 09:54 

Proponuje Adminowi przeniesienie postu kuwetowego do innego działu ( przeniesione posty Planetaxa) gdyż JEST NIE NA TEMAT :lol: :lol: :lol: :lol:

PostNapisane: 03 sie 2010 10:47 
Site Admin

Nie potrafiłbym merytorycznie uzasadnić takiej decyzji i mógłbym zostać posądzony o nękanie na polecenie I Sekretarza.

PostNapisane: 03 sie 2010 11:37 

Pytanie zostało chyba sformułowane wystarczająco prosto aby nasz wielki I sekretarz znany z braku poszanowania poglądów innych osób mógł wszem i wobec odpowiedzieć?!

Żeby niepotrzebnie nie lać wody powtórzę pytanie..

Kto z władz związku dołączył swoją ulotkę wyborczą otrzymaną od Premiera do TAO ..tak jak nam wszystkim zasugerował zarząd??? Sądzę że zadane pytanie jest na tyle merytorycznie spójne, że jego sens nie budzi jakichkolwiek wątpliwości przynajmniej u 99% naszych f-szy.

I proszę mi tu nie wypisywać bzdetów o braku powiązania z tematem przewodnim :evil:

PostNapisane: 03 sie 2010 14:02 

waldisg napisał(a):
planetax napisał(a):
Tylko że niech szanowny kolega zwróci uwagę że wszystkie wypowiedzi poparte są faktami/aktami prawnymi czego niestety od strony przeciwnej nie uświadczysz.

Czy mógłby kolega sprecyzować i wskazać gdzie znajdują się te wszystkie wypowiedzi poparte faktami/aktami prawa? Chętnie je wykorzystam dla dobra ogółu.
I wolałbym raczej opinie prawników niż studentów próbujących być prawnikami. W rewanżu podrzucę kilka opinii prawnych napisanych przez doktoranta PAN z dziedziny prawa administracyjnego z których skorzystało wielu użytkowników tego forum i czytelników jedynego słusznego organu prasowego NSZZ FSG " Na Rubieży".
I to tylko za te 10 zeta.
Jeśli kolega Jarosław będzie pisał z sensem to może liczyć na moją życzliwość ale jeśli dalej będzie uprawiać megalomańską retorykę to muszę powiedzieć stanowcze NIE.
I Sekretarz OOZ NSZZ FSG przy NwOSG Waldemar Stefaniak

Sądzę że zadane pytanie jest na tyle merytorycznie spójne, że jego sens nie budzi jakichkolwiek wątpliwości przynajmniej u 99% naszych f-szy[*] - ciągle czekam na tą MERYTORYKĘ ......

[*] to z ostatniego postu Planetaxa -ja nie byłbym w stanie po 10 kawach w stołecznym gabinecie sklecić tak doskonałego w swej prostocie pytania a jakże wiele mówiącego o jego autorze.....

Ostatnio edytowano 03 sie 2010 14:23 przez waldisg, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 03 sie 2010 14:07 
Site Admin

Waldek nie czytasz? 99% już ją dostrzegło !! Ja osobiście dopisuję się do tego 1 %.
Planetax skłamałeś w tym temacie dwukrotnie - Flight zadała konkretne pytanie na które nie odpowiedziałeś zarzucając mi manipulację - to się może ciekawie skończyć. Swoimi postami obrażasz wszystkich związkowców wśród, których są porządni ludzie tak mocno dbający o innych, że nawet nie mają czasu na to forum zajrzeć - i to mnie boli najbardziej bo mam przyjemność pracować z tymi ludźmi i jest mi wstyd za to, że w imię demokracji osobiście zabiegałem o pozostawianie Twoich wypowiedzi na forum.

PostNapisane: 03 sie 2010 14:27 

Zatęsknisz Ty jeszcze Admin za tą cenzurą, oj zatęsknisz :lol: :lol: :lol: już nasz Trybun Ludowy na Cię parol zagiął i pokona Cię wzorcową MERYTORYKĄ :wink:

PostNapisane: 03 sie 2010 14:29 
Site Admin

Mój koniec blisko :?

PostNapisane: 03 sie 2010 15:26 

Ja wcale nie twierdzę że związkowcy nie są miłymi i porządnymi ludzmi. Być może admin się z nimi na co dzień spotyka i nic mi do tego. Ale ja tu nie oceniam czy ktoś jest miłym człowiekiem tylko oceniam jak ktoś jest skuteczny w działaniu. A tu jest dramat ..co widzą a bardziej odczuwają na własnej skórze f-sze graniczni.

Proszę mi podać posty w których to ja zarzucam komuś że nie jest miłym człowiekiem. I niech nikt nie wymaga ode mnie tego, że jeśli ktoś obrzuca mnie rynsztokowymi wyzwiskami a ja będę udwał, że się z tego cieszę ..szczególnie jeśli jest to osoba z górnej półki związkowej.

Flihgt otrzymała bardzo wyczerpującą odpowiedź. Ja niestety od I sekretarza żadnej ..zapewne z racji tego, że oni tych swoich genialnych pomysłów nie są w stanie wprowadzić w życie z racji ich absurdalności tudzież niezgodności z obowiązującą literą prawa.

A admin zamiast faktycznie administrować tym forum za bardzo się w nie angażuje emocjonalnie. Jakby co zapraszam na naszą placówkę to posłucha sobie admin jak nasi f-sze oceniają pracę naszych związkowców ..skoro oni sami uważają że wszyscy ich tak wychwalają pod niebiosa. Oddziały, ośrodki szkolenia tudzież Komenda Główna to zupełnie inne światy kompletnie oderwane od realiów codziennej służby.

I jeszcze na koniec odnośnie wątku z kasą od ubezpieczycieli, gdyż również i ja z miłą chęcią poznam odpowiedź na to pytanie. Napisaliście 10 postów ..ale odpowiedzi w nich niestety nie uświadczysz.

Czyli oprócz potoku obelg skierowanych pod moim adresem ów I sekretarz nie potrafi udzielić mi żadnej sensownej odpowiedzi na konkretnie zadane pytania???

Co zaś tyczy się obrażania wszystkich związkowców to również pozwolę się nie zgodzić. Owszem jest merytoryczna krytyka ale zazwyczaj skierowana do konkretnych osób oczywiście bez podawania ich nazwisk. Tu niestety znowu zmuszam czytelników do wysiłku intelektualnego ..ale podobno myślenie ma przyszłość?! Doskonale wiem że wśród związkowców jest wiele osób oddanych sprawie, którzy gotowi są poświęcić własny czas i środki aby tylko komuś pomóc. Ale niestety jest też wielu bumelantów i to właśnie te osoby należy piętnować.

Jest takie mądre powiedzenie uderz w stół a nożyce się odezwą ..i tu mamy najlepszy na to przykład. Ci co robią dobrze swoją robotę nie baczą na żadne posty tego czy owego ..za to każdego związkowego bumelanta prawda o nim bardzo boli.

PostNapisane: 03 sie 2010 19:13 

Pozostaje Ci Planetax założyć własne forum. Daj znać jak się zdecydujesz - myślę, że kilka osób z chęcia na nim "potroluje" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A jak nie forum to może mały blog :)

PostNapisane: 03 sie 2010 20:27 

Nie rozpłacz się prosty kuwetowy, Ty zawsze jesteś merytoryczny i kulturalny a reszta to działaczne i inne wynalazki, jak ich nazywasz w swoich postach a to przecież żadna obraza - Ty zawsze wiesz wszystko najlepiej! Co do rynsztokowych wyzwisk którymi ponoć Cie potraktowano to powinieneś sie cieszyć, że dostałeś tylko posmak tego na co zasługujesz.
Najpierw odpowiedz na moje i flight pytania a wtedy możesz liczyć na jakiekolwiek zrozumienie i może otrzymasz łąskę udzielenia odpowiedzi od I sekretarza stołecznego. I nie pisz, że Ty swoimi postami zmuszasz ludzi do wysiłku intelektualnego bo ich obrażasz - równie dobrze mogą zająć sie czytaniem Faktu - tam są takie same pewne i merytoryczne artykuły i ten sam poziom.

PostNapisane: 03 sie 2010 21:51 

waldisg napisał(a):
planetax napisał(a):

1. Spór zbiorowy z KG o wypłatę w czasie urlopowego które i tak było w ustawowym czasie wypłacone.
2. Podpisanie z prawie rocznym poślizgiem Rozporządzenia dotyczącego kwalifikacji ..które i tak na granicach w żaden sposób po dziś dzień nie funkcjonuje i wszystko jest tak jak było przed jego podpisaniem.
3. Genialny pomysł wpięcia ulotki wyborczej obecnie rządzących do TAO ..nawet z podaniem jakiejś podstawy prawnej która akurat z tematem miała tyle wspólnego co świnia z lataniem.
4. Pozbawienie ogromnej ilości osób i tak już mocno naciąganej możliwości awansu na stopień oficera SG z racji potrzeby posiadania lub bycia planowanym na 7 grupę.
5. Rewaloryzacja świadczeń o całe 0% i planowana kolejna również o całe 0%

Pozwólcie że bale związkowca tudzież paczki mikołajkowe przez wzgląd na zdrowie psychiczne pozostałych naszych f-szy sobie odpuszczę.

ad.1 - bez sporu zbiorowego mogłoby to potrwać jeszcze dłużej
ad.2 - jeśli kolega prześledziłby wątek dotyczący tego tematu to wiedziałby gdzie to pismo tak długo wędrowało - po monicie związków do min. Rapackiego ujrzało światło dzienne - leżało w RCL to tak gwoli ścisłości.
ad.3 - chcieliście podstawy prawnej, na jakiej podstawie włączyć, dostaliście - źle.
ad.4 - ciągle są narzekania na rozbudowany szczebel kierowniczy bo nie ma komu pracować - też źle bo każdy teraz chce być oficerem i dowodzić. Porażka związku.
ad.5 - odsyłam do Ustawy Budżetowej i do tych co ją uchwalili czyli Parlamentu RP ale zgodnie z tradycją winna organizacja.
Odnośnie paczek mikołajkowych - osoba nie posiadająca potomstwa po mieczu lub kądzieli nie powinna zabierać na ten temat głosu gdyż nie zrozumie jaką radość daje taka paczka maluchowi będącemu potomkiem szeregowego członka związku o którego tak tutaj walczysz. To samo się tyczy balu. Tam nie bawią się tylko I sekretarze ale i Ci szeregowi członkowie za swoje 10 zeta.
A może kolega stoi na stanowisku aby ich tego pozbawić?
Odnośnie zdrowia psychicznego naszych funkcjonariuszy to raczej jest w dobrej kondycji patrząc po frekwencji na balach karnawałowych, z okazji dnia dziecka czy wycieczkach dla szeregowych członków organizacji.
Jeśli kolega ma ochotę to mogę zaprosić kolegę na piknik dla funkcjonariuszy i pracowników który odbędzie dnia 10 września w Warszawie z okazji rocznicy utworzenia oddziału Nadwiślańskiego a który jest organizowany przez Komendanta NwOSG i OOZ NSZZ FSG. Poza kacykami związkowymi będą też szeregowi członkowie NSZZ FSG i to na pewno nie w roli kelnerów. No to jak wysłać zaproszenie? Chęci mam szczere.
Z partyjnym pozdrowieniem
towarzysz Waldemar S.

Ad.1 Faktycznie jak ktoś czekał 12 miesięcy to i dodatkowy miesiąc go nie zbawi.
Ad. 2 Brak odpowiedzi - post tyczy się faktu wejścia w życie rozporządzenia i nie wynikającego z niego żadnego działania czyli pomimo obowiązywania nowych przepisów wszystko pozostało po staremu. To gdzie to pismo przebywało w tym czasie to ja doskonale wiem gdyż dość wnikliwie śledziłem tą sprawę.
Ad. 3 Jaka podstawa prawna. Podano luźny artukuł kompletnie nie mający związku ze sprawą. Poproszę opinię prawnika choćby na prosty fakt uznania kserówki jako pełnoprawnego dokumentu.
Ad. 4 Rozumiem że to podwyższenie grup zrobiono dla naszego dobra aby broń Boże ktokolwiek z nas tym oficerem zostać nie mógł. I najśmieszniejsze że pisze to oficer ..a podobno syty głodnego nie zrozumie. Tak się wszędzie ogranicza dostęp do tych etatów oficerskich ..a z KGSG ciągle walą tłumy ..ciekawa teoria tych ograniczeń.
Ad. 5 A czy związki w roku 2009 podjęły jakiekolwiek działania aby się temu w jakikolwiek sposób sprzeciwić??? To chyba logiczne że politycy zawsze będą chcieli szukać oszczędności i tu właśnie jest rola związków aby im to skutecznie wypersfadować.

Do pikników ani balów związkowca nic nie mam. Każdy jest tylko człowiekiem i jak najabrdziej powinien korzystać z uroków życia. Jednak nie uznaję ich jako sukcesu związku. Chyba nie po to wybieramy związkowców aby ich priorytetem i największym sukcesem było zorganizowanie pikniku/balu związkowca. Jest to ważne ale na liście priorytetów zajmuje przynajmniej u mnie jedną z ostatnich pozycji.

To tyle "odpowiedzi" na odpowiedzi na dziś..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1