waldisg napisał(a):
Szanowne Koleżanki i Koledzy!!
Poczytajcię proszę troszeczkę o komisji trójstronnej ( Ciebie Planeta to nie dotyczy bo Ty wszystko wiesz najlepiej - tylko Bóg może Cię zakasować). I nie pieprzcie głupot!!! Zgodnie z tą ustawą pracodawca lub strona rządowa w przypadku jakichkolwiek prób zmian w ustawie emerytalnej ma obowiązek dokonać w ustawowym terminie konsultacji z organizacją społeczna działającą w danej firmie, branży itp. I MUSI to zrealizować. Organizacja społeczna ma ustawowy, określony czas na ustosunkowanie się do przedstawionych założeń. Dopiero wtedy zaczynają się jakiekolwiek rozmowy w przypadku przyszłych zmian w sejmowej komisji SWiA. Do zmian daleka droga.
Ostatnimi zmianami jakie zaszły w ustawie o SG i w których brała NASZA( nie Twoja Planeta bo Ty wiesz lepiej) organizacja dotyczyła działania na terenie UE funkcjonariuszy SG oraz legitymacji dla osób posiadających rentę rodzinną po funkcjonariuszu. To nie jest tak, że w ciągu miesiąca zmienią nam ustawę i leżymy. Takie dyrdymały to może Wam wciskać niedoszły o...r Planetax bo on wie najlepiej.
To komu uwierzycie, czy mnie który ma 20 lat wyslugi w tym 12 w PSG Okęcie a związkowcem jestem od 2009 roku(przewodniczącym OOZ) i na zmianach mógłbym stracić 6 lat czy trollowi tego forum to zależy od Was.
Z partyzanta to Niemcy mogą sobie Planetaxa zabrać i najlepiej niech Go sobie zatrzymają - na zdrowie.
W pełni popieram przedmówcę.
Ale nie zaszkodzi trzymać rączkę na pulsie aby się nie obudzić z rączką w nocniku.
Reforma emerytalna jest nieuchronna to wie nawet moje dziecko, dla nas ważne jest zachowanie przywilejów emerytalnych m.in. przepracowanych 1 za 1,5 i o to związki muszą w razie czego walczyć. A jak polegną w tej walce to poprosimy o wczesne 3 miesięczne info aby z tymi latami zdążyć się ewakuować i to wszystko.